Friday, May 3, 2013

* Khas buat Ibu/Bapa/Penjaga prihatin

Antara sebab-sebab saya ingin berniaga madu ialah kerana saya ingin bantu anak-anak supaya sihat.  Selain itu, saya juga suka kalau anak-anak jadi makin bijak dan membesar dengan sempurna.  Entri ini saya dedikasikan kepada ibu, bapa dan penjaga-penjaga anak-anak.

Tanggungjawab ibu bapa dan penjaga terhadap anak-anak bukan setakat memberi mereka makan, minum dan pakai.  Tanggungjawab ibu bapa dan penjaga termasuk menjaga ketika mereka sakit, memberi kasih sayang, pelajaran, dan lain-lain.

Saya sendiri ada 4 orang anak, dan saya telah lalui pengalaman membesarkan anak-anak, sebelum lahir, sesudah lahir, waktu sakit, waktu sihat, waktu kecil, waktu besar.  Saya sudah lalui masa-masa yang saya perlu bangun waktu tengah malam dan dinihari untuk menjaram air pada badan anak dan bagi ubat, muntah bertabur di atas tilam, menangis kerana susah bernafas, dan lain-lain.

Kalau sudah tiba waktu anak sakit, kita kena berpenat lelah menjaga anak, ada kala kena ambil cuti kerana anak sakit, tetapi kita masih berasa apa yang kita lakukan masih tidak cukup kerana kita tidak dapat mengurangkan beban kesakitan yang ditanggung anak.  Kalau hidung tersumbat, anak masih tidak dapat bernafas.  Mungkin anak terpaksa masuk hospital kerana demam berhari-hari, bimbang dehidrasi kerana tidak makan dan minum seperti biasa malahan muntah pula, lalu anak akan dicucuk dengan jarum untuk IV drip, ambil darah untuk diuji, cucuk untuk masuk antibiotik di tangan, dan lain-lain.

Saya sarankan anda amalkan penggunaan madu lebah Tualang dengan seikhlas hati.  Keuntungan saya daripada harga sebotol tidak sebanyak mana, tapi khasiatnya insyaAllah anda akan rasai.  Bantulah anak anda, mudah-mudahan sakitnya akan berkurang/cepat sembuh jika ditakdirkan dia jatuh sakit.

Selain membantu untuk lebih sihat, madu lebah juga membantu anak-anak jadi lebih bijak dan cerdik.

Madu lebah juga membantu anak-anak membesar dengan sempurna.  Saya berpendapat, anak-anak akan dapat membesar dengan sihat dan kuat, dengan bentuk badan yang lebih  besar dan mantap, kerana madu lebah membantu badan menyerap khasiat dengan lebih baik.  InsyaAllah.

1. Pengalaman Nida membesarkan anak keempat - untuk kesihatan

2. Testimonial Puan Ros, PJ: anak demam, kena kurap; ubat luka, ubat kembung angin, menguatkan antibodi, kecerdasan otak anak-anak, dll - untuk kesihatan & kecerdasan otak

3. Testimonial Puan Mahani, Seberang Perai Utara, Penang: Terkena air panas, batuk/asma, keaslian madu lebah Nida - untuk kesihatan

4. Testimonial Puan Faizah, Puchong: Lelah/Asma/Batuk & Keaslian Madu Lebah Nida - untuk kesihatan

5. Madu Lebah sebagai penawar untuk meningkatkan ingatan/hafalan (menurut "Ensiklopedia Rawatan Penyakit dengan Madu Lebah")

6. Madu untuk menambah kecerdasan otak

7. Pengalaman Nida membesarkan anak-anak vs nebulizer - untuk kesihatan

No comments:

Post a Comment