Wednesday, April 7, 2010

* Testimonial Pengguna Madu Lebah Nida

*************************

Pembaca blog nida-madu-lebah yang dikasihi,

Berikut ialah antara testimonial-testimonial pengguna Madu Lebah Nida.

Penyumbang testimonial akan menerima sebotol madu Tualang atau Royal Jelly mengikut kesukaan mereka sebagai tanda terima kasih.

Tanda terima kasih kepada mereka tidak menjadi tanggungan kepada pelanggan-pelanggan lain, jadi, harga masih kekal RM 45 sebotol Tualang atau Royal Jelly (jika beli lebih ada diskaun), tak kira berapa banyak botol madu yang dihadiahkan.

Jika anda mempunyai testimonial untuk dikongsi, sila hantarkan kepada saya melalui emel nidabead@yahoo.com.

Testimonial anda akan disusun semula dengan harapan lebih mudah difahami.

Akhirkata, saya dahulukan huluran testimonial anda dengan ucapan terima kasih.  Moga Allah sahaja yang akan membalas budi baik anda.


*************************
Testimonial 1:

Faizah dari Puchong:
Anak pertama saya memang ada lelah.  Kalau minum ais, pasti semputnya menyerang.  Dulu, setiap bulan pasti kena ambil ubat batuk, tapi sekarang dah kurang, walaupun dia curi-curi minum ais.
Alhamdulillah, selepas mengamalkan madu yang dibeli daripada Nida, dia kurang berkahak, dan jarang batuk berbanding sebelum mengamalkan minum madu.

Pernafasannya juga lebih lancar selepas mengamalkan madu daripada Nida. Terima kasih kerana memperkenalkan madu ni.


Tentang keaslian madu ini pula, maid saya seorang rakyat Indonesia yang memang pandai dan pakar dalam hal kualiti madu. Katanya madu yg saya dapat daripada Nida memang madu asli yang susah untuk didapati.

*************************


Testimonial 2:

Mahani H dari Seberang Perai Utara, Penang

Kisah 1:

Kawan sepejabat saya telah tertumpah air panas mendidih pada lengan dan perutnya.  Dengan segera, dia bertindak menyapu madu tualang yang dibeli daripada Nida ke tempat yang terkena air panas itu.  Alhamdulillah, tempat yang terkena air panas tidak melecur dan tidak mengelembung.  Lebih menakjubkan, tangannya bersih daripada sebarang kesan terkena air panas mendidih itu.
 
Kisah 2:

Suami saya kuat merokok dan amat susah untuk mengambil apa-apa ubat-ubatan.  Dia juga mengalami batuk yang teruk.   Almaklumlah, susah nak tegur orang lelaki ni, jadi sebagai isteri, kita carilah pilihan lain untuk memikat hatinya.  Sejak beli Madu Tualang daripada Nida, hari-hari saya bancuhkan air madu lebah untuk suami minum.  Alhamdulillah, suami suka dan akan tanya mana air madu lebah jika lambat bancuh.  Apabila batuk juga, dia akan minta madu lebah.   Apa yang saya lihat, apabila minum madu lebah dengan limau, suami rasa lega, dan katanya memang terasa lega di tekak dan akan berhenti batuk buat seketika.

Kisah 3:
Seorang lagi kawan saya mempunyai anak remaja yang menghidap lelah (asma).  Sebelum ini, dia memberi anaknya minum madu daripada suatu syarikat lain.  Nak dijadikan cerita, dia minta daripada saya sebotol madu Tualang yang dibeli daripada Nida untuk diberikan kepada anaknya.  Anaknya memberitahu kepada kawan saya yang madu Tualang lebih sedap daripada madu yang dibeli sebelum ini.  (Madu yang dibeli daripada syarikat lain itu mengandungi campuran herba.)  Tambahan pula, dia akan muntah setiap kali makan madu daripada syarikat lain itu. 
 
Saya berterima kasih kepada Nida kerana membekalkan madu lebah Tualang asli kepada pelanggan.  Ketulusan hati dan keikhlasan amat baik diamalkan oleh penjual kerana  kepuasan pelanggan amat penting untuk memajukan perniagaan.  Semoga berkekalan hati yang murni dan barakah perniagaan, InsyaAllah.

*************************

No comments:

Post a Comment